Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicam (cea a presarii la rece) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
Uleiul de nuca presat la rece are culoarea topazului si un gust placut, vascozitate si aroma aparte, specifica de nuca.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sarurilor si proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
Uleiul de nuca este indicat în alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei). Datorita continutului bogat în acizi grasi polinesaturati sau esentiali, uleiul de nuci este indicat în curele de protectie a aparatului cardio-vascular.
Bogat în antioxidanţi, uleiul de nuca ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul îmbătrânirii.
Uleiul de nuca se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei nuca trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 2 luni daca se pastreaza la loc racoros ( chiar la frigider), ferit de actiunea razelor solare pentru a evita rancezirea.
Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Nuca presat la rece 250ml”